Eric Korsaan

Eric Korsaan

Ik ben Eric Korsaan (1967). Getrouwd met José en vader van Elian, Marleen, Ilse en Jaron. In Groningen volgde ik de HAVO en daarna de HEAO-bestuurskunde, aan de Hanzehogeschool. Ik wilde graag bij een gemeente werken: op een breed gebied bijdragen aan de leefomgeving van mensen, op een concreet vakgebied. Ik heb als jurist, beleidsmedewerker en leidinggevende bij gemeenten gewerkt.

In 2012 verviel mijn leidinggevende functie, omdat drie afdelingen werden samengevoegd. Ik kreeg daardoor nog meer ruimte om te investeren in mijn ontwikkeling.

Ik heb de Leergang Coach bij Schouten en Nelissen gevolgd en ben gestart met het coachen van collega’s. Dat leverde positieve ervaringen op van collega’s en mij zelf. Omdat ik het belangrijk vind om professionaliteit en kwaliteit te bieden, heb ik de Proeve als coach afgelegd. Ik ben als coach geregistreerd  bij de NOBCO – de beroepsgroep voor coaches. De NOBCO let op de kwaliteit, integriteit en professionaliteit van de aangesloten coaches.

Ik coach collega’s bij mijn huidige werkgever. En vanaf 2013 ook vanuit mijn eigen praktijk.

Ik kan goed luisteren en verbindingen leggen. Ik ben echt en eerlijk. Ik hou er van om even stil te staan en afstand te nemen, om daarna bewust en gericht weer verder te gaan.