Overtuiging

Overtuiging

Mijn overtuiging is, dat een mens mooi gemaakt is. Ieder mens is waardevol. Het belangrijkste van mensen is hierdoor niet dat ze een vaardigheid, een gave hebben, maar dat ze een gave, geschenk zijn. Voor zichzelf en voor de mensen om hen heen.
Voor mij ligt de basis daarvan in God, de bedenker en maker van ieder mens. Ieder mens is uniek. Ieder mens levert een bijdrage aan een gemeenschap. En hoe krachtiger een persoon in zijn eigenheid is, hoe mooier zijn bijdrage.

Niet altijd komt de eigenheid goed tot z’n recht. Dat kan door er ‘gewoon’ te weinig aandacht aan te geven. Of er is onevenwichtige aandacht aan bepaalde eigenschappen gegeven. Bijvoorbeeld door verwachtingen van de omgeving.  En het is mogelijk dat er sprake is van beschadigingen in de ontwikkeling door mentale of fysieke druk.
Wat dat precies is, zie je soms zelf niet. En alleen ‘zoeken en proberen’ kan langdurig en zwaar zijn. Dat heb ik zelf tenminste wel zo ervaren.

Wat is het dan waardevol als er mensen zijn die een tijdje met je oplopen. En je spiegelen, corrigeren, stimuleren. Mooi als je zo’n moeder, vriend, collega hebt. Soms is die er niet. Of -in dit opzicht- niet voldoende. Dan kan een coach je helpen.

Als coach daag ik je vragend uit om te ontdekken welke mogelijkheden en vaardigheden je hebt. Om dat te verbinden met je verlangens, en je ‘nieuwe’ gedrag krachtig te laten zien.

inzicht  |  verbinden  |  kracht